2015-04-24 |

Barn och berg i Spanien - del 13

Rio Chillar 1674 bloggSista vandringen för denna gång blev en riktig äventyrsvandring. Rio Chillar heter en av alla dalar som kommer ner från bergen. Just denna dal slutar inne i turistorten Nerja vid kusten. Att göra denna vandring heta sommardagar verkar otroligt populärt och alla vandringsarrangörer har med den i sitt utbud.

Läs mer: Barn och berg i Spanien - del 13


2015-04-20 |

Barn och berg i Spanien - del 12

La Maroma 1394 cropÅker man bil längs de östra delarna av solkusten är det svårt att hindra ögonen från att rikta sig mot toppen La Maroma. Det är den högsta toppen i bergskedjan Sierra Tejeda som ligger alldeles nära kusten. Turen till toppen är populär både bland locals och rastlösa turister.

Läs mer: Barn och berg i Spanien - del 12


2015-04-17 |

Smakprov på cyklingen i Sierra Nevada

Sierra Nevada MTB 0667Eftersom vi hyr ett hus mindre än en timme från några av Spaniens bästa cykelställen kände jag mig tvungen att smita dit och testa. Det blev en fin heldag med Shaun och hans företag Ride Sierra Nevada, en av flera arrangörer som kör turer i området. Men det var otroligt plågsamt att bara få nagga lite i kanten av det enorma utbudet av stigar. I will be back! / Jonas


2015-04-15 |

Barn och berg i Spanien - del 11

Rio verde 1039 bloggNytt hus och nya vandringar. Vi har tagit vårt pick och pack och förflyttat oss en bit österut till en liten avdankad badort som heter La Herradura, i princip rakt söder om Granada. Härifrån når vi vandringar i både Sierra Nevada och i det sammanhängande Sierra Tejeda och Sierra Almijara ovanför Nerja.

Läs mer: Barn och berg i Spanien - del 11


2015-04-06 |

Barn och berg i Spanien - del 10

Grazalema Simancon 0618 blog

Höjdpunkten så här långt är defintivt vandringen upp till toppen Simancon (1569 möh).  Utgångspunkt är campingplatsen i utkanten av byn Grazalema (ca 900 möh). Vi har försökt göra den här vandringen två gånger tidigare men fått avbryta på grund av dåligt väder. Denna dag var vädret perfekt med 20 grader och växlande molnighet.

Läs mer: Barn och berg i Spanien - del 10


2015-04-04 |

Barn och berg i Spanien - del 9

Pico Ventana 0358 blog

Skärtorsdagens vandring blev en långsam historia. Byn Montejaque är en bra utgångspunkt för både långa och korta turer, speciellt om man gillar sten och klippor. Jag hade nosat upp att det är populärt att gå upp på Pico Ventana, den högsta toppen i närheten.

Läs mer: Barn och berg i Spanien - del 9


2015-04-03 |

Barn och berg i Spanien - del 8

Första veckan av årets föräldraledighet i södra Spanien går mot sitt slut. Förtillfället bor vi i byn Gaucin någon mil upp i bergen från kusten. Vi har inte vandrat så mycket i närområdet som vi kanske trodde, men på en dryg timme hårnålskurvor når vi det mesta i den här delen av Andalusien.

Läs mer: Barn och berg i Spanien - del 8


2015-03-09 |

3:e vinnaren av bokpaket!

Söndagens vinnare i utlottningen blev Per Elmik från Jordbro. Grattis Per och ni andra. Vi kommer att kontakta er angående leveransen av priset. / Jonas & Fredrik


2015-03-07 |

2:a vinnaren av bokpaket!

Det var högtryck i Calazos monter i dag! Dagens vinnare av bokpaket blev Christian Kuhlins i Hässelby. Grattis Christian! (Vi skickar ut paketen i nästa vecka)


2015-03-07 |

1:a vinnaren av bokpaket!

På Vildmarksmässan i helgen lottar vi ut ett bokpaket varje dag. Ur gårdagens hög drog vi Elisabeth Nilsson från Östersund. Grattis!


Din varukorg är tom

Arkiv

Nyheter!

Vandra pa Gotland web

Vandra på Gotland med lätt packning och havet i sikte!

Omslag_fusk_Chamonix_fixad_170px

Den första guideboken om Chamonix skriven på svenska!

Omslag_Fjallmat_fusk_170px

Ny bok om hur man gör sin egen mat till fjällvandringen!

Vandra_i_fjallen_170px

En inspirerande och omfattande introduktion till vår älskade fjällvandring och våra älskade fjäll!

Barnens_STHLM_72px

Nu har det kommit ut en andra reviderad upplaga av denna populära barnguide!

Hoga-kusten_170px

Den första riktiga vandringsguiden för Höga Kusten är ute nu!

Fjallvandra-i-Sarek_170px

Här hittar du Här hittar du detaljerade beskrivningar av i princip alla stora dalar i Sarek, med förslag på lämpliga vadställen, tips på toppturer mm.

Vandra-kring-Are_170px

Få platser i landetFå platser i landet erbjuder så lättillgänglig vandring på hög höjd som Åre. Har du provat att springa runt Skutan?