2016-05-23 |

Föreläsningar i Stockholm

På onsdag kväll är det möjligt att lyssna till våra författare Gunnar Andersson, Fredrik Neregård, Ewa Wallstam och Bo Stenson när dom berättar om sina favoritvandringar och visar nya böcker. Det pågår 19.15 - ca: 20.45 inne på Alewalds Sport, Kungsgatan 32. Det är gratis men föranmälan krävs. Anmäl dig här.


2016-05-02 |

Hyllmetern är uppnådd!

Calazo hyllmeter champagne

I slutet av förra veckan passerade Calazo en verklig milstolpe - vi bröt igenom den mytomspunna hyllmetern! Det var Gunnar Anderssons bok om Bad Gastein som adderade de avgörande centimetrarna, även om en viss osäkerhet kvarstod in i det sista. 56 böcker har det blivit sedan Svenska Toppturer kom ut hösten 2004. / Jonas


2016-04-14 |

Bildspel om skridskoåkning i Östergötland

Skrisko St AnnaVår författare Fredrik Neregård har dokumenterat den gångna skridskosäsongen i Östergötland i ett bildspel fullt av fantastiska bilder. Här ligger bildspelet.

Fredrik har också skrivit en bok om de många fina skridskovatten som finns i länet. Boken hittar du här. /Jonas


2016-04-08 |

Kungsleden - vinterleden korrigerad

Oskar Karlin KungsledenVår kartograf Oskar Karlin var nyligen uppe i fjällen och skejtade Kungsleden mellan Abisko och Nikkaluokta. Samtidigt passade han på att tracka vinterleden med GPS. På flera ställen visade sig Lantmäteriets data skilja sig från var leden går i verkligheten, och vi justerar självklart våra framtida kartor efter detta. Passionerade medarbetare gillar vi! / Jonas (Foto: Eje Tilfors)


2016-03-30 |

Keb classic karta Kebnekaise 1:25 000

Keb classic vinter kartaKeb classic vinter går av stapeln 6-10 april och vi har hjälpt dem att ta fram en tävlingskarta på Tyvek baserad på vår kommande nya högalpina karta över området. Kartan är i skala 1:25.000 och är ett förenklat specialutsnitt med tävlingens alla kontroller inlagda. Men vi hoppas den ger användarna en fingervisning av hur fin den nya högalpina kartan blir inom kort! (Mer info om Keb classic här) / Fredrik


2016-03-30 |

SVT om vår nya karta över Kebnekaise

Kebnekaise ny kartaNu i måndags visade SVT inslaget där professor Per Holmlund blir intervjuad på vårt kontor angående vår kommande högalpina karta över Kebnekaise. Här ligger inslaget. / Jonas


2016-03-14 |

Vinnare av bokpaket Vildmarksmässan 2016

Calazo bokpaketTack alla ni som kom till vår monter på Vildmarksmässan i helgen! Här är vinnarna i utlottningen av bokpaketen (grabbarna hade turen på sin sida denna gång): 

Dag 1 Jakob Cederäng

Dag 2 Henrik Angel

Dag 3 Johan Krabb

Grattis! / Jonas


2016-03-11 |

Vinnare av bokpaket dag 1

Tack alla som kom till vår monter idag på Vildmarksmässan! Den lycklige vinnaren i dagens lotteri blev Jakob Cederäng i Bro. Grattis! En bokpaket kommer med posten. / Jonas


2016-03-09 |

Calazo på Vildmarksmässan 2016

Vi kommer som vanligt att finnas på plats på Vildmarksmässan i Stockholm 11-13 mars, vi lanserar bland annat den nya boken Fjällvandra i Härjedalen och nya fjällkartor. Välkommen till vår monter B06:38!


2016-03-08 |

Nya kartor på gång!

Toulpagorni2 1 15000Vi är just nu inne i en period av intensiv produktutveckling på kartsidan. Först ut att nå butikerna är ett antal nya 1:50 000 fjällkartor. Mest spännande bland dessa är att vi lanserar Kebnekaisefjällen i äkta 1:50 000, det vill säga att vi har tagit fram en karta som är baserad på betydligt mer detaljerad data än vad som finns i 1:100 000 kartorna.

Läs mer: Nya kartor på gång!


Din varukorg är tom

Arkiv

Nyheter!

Bad Gastein 170px

Vår nya bok om vandringar i Bad Gastein är det första boken på svenska som beskriver detta populära område i Alperna.

Kebnekaise 1 50000 170px

Äkta 1:50 000 skala över Kungsleden och fjällen kring Kebnekaise! Mer detaljerade vattendrag och vegetation, plus nytt lager med blockmark.

Fjallvandra Harjedalen 170px bred

50 dagsturer i fjällen kring Funäsdalen! Nu är vår bok om vandring i Härjedalen ute - 336 sidor ren fjällnjutning!

Lavinboken omslag 170px bred

Vår bok om laviner kommer i vinter ut i en reviderad andra upplaga. Bland annat mer fakta om beslutsprocesser och hur du använder lavinprognoser.

Fjallvandra kring Kebnekaise small

Detta är den mest genomarbetade och påkostade guideboken om Kebnekaisefjällen som någonsin givits ut i Sverige. Vi är så nöjda med resultatet!

Vandra Skaneleden Small 170pxbred

Den här boken beskriver de finaste vandringsturerna som du kan göra längs Skåneleden!

Vandra Uppandsleden 170px

Vill du bo i vindskydd vid en skogstjärn eller bo på herrgård och äta tre-rätters middag? Upplandsleden kan erbjuda båda alternativen. 

Vandra pa Gotland web

Den här boken överraskar! Gotland har potential att bli en verklig vandringsdestination - stabilt väder, bra restauranger och mysiga boenden på lagom avstånd. Och stränderna...

Omslag_fusk_Chamonix_fixad_170px

Den första guideboken om Chamonix skriven på svenska!

Omslag_Fjallmat_fusk_170px

Ny bok om hur man gör sin egen mat till fjällvandringen!

Vandra_i_fjallen_170px

En inspirerande och omfattande introduktion till vår älskade fjällvandring och våra älskade fjäll!

Barnens_STHLM_72px

Nu har det kommit ut en andra reviderad upplaga av denna populära barnguide!

Hoga-kusten_170px

Den första riktiga vandringsguiden för Höga Kusten är ute nu!

Fjallvandra-i-Sarek_170px

Här hittar du Här hittar du detaljerade beskrivningar av i princip alla stora dalar i Sarek, med förslag på lämpliga vadställen, tips på toppturer mm.

Vandra-kring-Are_170px

Få platser i landetFå platser i landet erbjuder så lättillgänglig vandring på hög höjd som Åre. Har du provat att springa runt Skutan?