2014-07-02 |

Nu har vi snickrat färdigt

Vi har under ett par veckors tid gjort en teknisk översyn av vår websida. Om du upptäcker några konstigheter hör gärna av dig till oss. / Jonas


2014-06-09 |

Föreläsningar om fjällmat och pilgrimsvandring

Nu på onsdag 11 juni håller två av våra författare föredrag hos Alewalds sport i Stockholm. Eric Tornblad kommer att prata om hur och varför man gör egen turmat och Ulf Luthman berättar om pilgrimsvandring till Santiago de Compostela, något han själv gjort tre gånger under arbetet med sin guidebok. Detta är gratis, men kräver anmälan som görs via denna länk.


2014-06-09 |

Medlemmar i Friluftsfrämjandet får rabatt

Calazo har fördjupat samarbetet med Friluftsfrämjandet och erbjuder nu medlemmarna 20% i stående rabatt på hela sortimentet. Mer om detta erbjudande och om Friluftsfrämjandets verksamhet hittar du här.


2014-06-03 |

Vandring är populärt!

Våra författare drog fullt hus på Alewalds sport härom veckan! Fredrik Neregård pratade om att vandra i Sarek och Bo Stenson och Eva Wallstam berättade lite om vad som skilljer vandring i Chamonix från svensk fjällvandring. / Jonas


2014-06-02 |

Sällsamheter i Sarek

Vandring i Sarek är något som lockar i princip alla som är friluftsintresserade i landet. Här kan du läsa en artikel på forumet Utsidan som vår författare Fredrik Neregård skrivit, den tar upp lite annorlunda vägar och mindre kända sevärdheter. / Jonas


2014-04-25 |

Barn och berg i södra Spanien - del 7

Några få dagar kvar i Andalusien. Sista veckan blev det två vandringar till i Sierra de Grazalema, ett område som jag bara vill se mer av ju mer tid vi spenderar där. I tisdags gjorde vi en kanonfin tur som utgick från byn Villaluenga del Rosario (strax öster om Ubrique).

Läs mer: Barn och berg i södra Spanien - del 7


2014-04-19 |

Barn och berg i södra Spanien - del 6

För ett par dagar sedan besökte vi klipporna vid Benaojan, en bit söder om orten Grazalema. I området finns totalt 60-70 bultade leder utspridda på sju närliggande klippor, eller sektorer. Miljön kring Benaojan och grannbyn Montejaque är väldigt fin, med klipptorn och raviner till höger och vänster. Byarna i sig är väldigt små men har ett par barer och något hotell.

Läs mer: Barn och berg i södra Spanien - del 6


2014-04-15 |

Barn och berg i södra Spanien - del 5

Nu har vi bytt kust och är stationerade vid Atlanten. Det innebär att vi har lite längre till bergen än tidigare. Första vandringen på denna sida Andalusien blev att åka in till Sierra de Grazalema Natural Park och gå ett par kilometer av vandringsleden Salto del Cabrero, som går mellan Benaocaz  och Grazalema. Den passerar genom enormt inspirerande natur.

Läs mer: Barn och berg i södra Spanien - del 5


2014-04-12 |

Barn och berg i södra Spanien - del 4

Sista vandringarna i Sierra Tejeda Almijara är gjorda. De två första veckorna har vi hållit oss kring ett ganska litet bergsområde som ligger norr om Nerja, på ett ungefär. På kartan såg det inte mycket ut men det fanns i princip en fin vandring upp på varenda topp och en fin vandring nere i dalen vart man än vände sig. Är man inte rädd för att plåga hyrbilen på småvägar så når man rätt högt upp även med små barn.

Läs mer: Barn och berg i södra Spanien - del 4


2014-04-09 |

Barn och berg i södra Spanien - del 3

Valle_de_Abdalajis3Spanien är fullt av fantastiska klippor i spännande miljöer. Mest känt i Andalusien är solklart El Chorro, men det finns många inte lika omtalade klippor i närheten av Malaga, Granada och Ronda. För ett par dagar sedan gjorde vi ett besök vid klippan i Valle de Abdalajis, som ligger precis ovanför den lilla byn Abdalajis, nordväst om Malaga (strax öster om El Chorro).

 

Läs mer: Barn och berg i södra Spanien - del 3


Din varukorg är tom

Arkiv